Viikko aasitilalla Maungaturotossa

Pikku tyttö

Pikku tyttö

Farmin portti

Farmin portti

Melkein viikko on vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Sain ensimmäisen HelpX paikkani Maungaturosta reilun tunnin matkan päässä Aucklandista pohjoiseen. Vaikka paikka onkin maalla niin hetkeäkään ei ole hiljaista, kiitos sirkkojen jotka nousevat 2 viikoksi puihin sirittämään ja aasien…niiden ääntä ei voi edes kuvailla, se täytyy kuulla.Matkustin Intercity bussilla Brynderwyniin, josta Karen haki minut tilalleen. Ostin bussipassin, jolla liikkuminen on huomattavasti halvempaa kuin yksittäisten lippujen ostaminen. Auton aion hankkia palattuani takaisin Aucklandiin pohjoisimman kärjen kierrokselta.

Tienpiennar kasvustoa

Tienpiennar kasvustoa

Maisemat täällä ovat mäkiset, paljon peltoja ja suojeltuja trooppisia metsiä. Pieniä maatiloja näkyy siellä täällä ja tämäkin aasitila on hyvin pieni. Täällä on 6 aasia ja 2 varsaa, 3 lehmää ja 3 vasikkaa, Gus vuohi, lampaita, muutama ankka ja kolmijalkainen kissa. Karen pitää luomutilaa eläkepäivien ajanvietteenään. Aaseja myydään eteenpäin, mutta muuten eläimet pitävät huolta maisemasta. Asun omakotitalossa, josta sain oman huoneen lisäksi myös vessan ja kylppärin. Päivät kuluvat työntouhuissa, kahtena päivänä työskentelen 7.30-10.30 ja 15.30-18.30, jonka jälkeen saan yhden vapaapäivän. Työt ovat vaihdelleet päivittäin paljon päivittäin. Olen kitkenyt ja niittänyt myrkyllisiä kasveja pelloilta, koska täällä ei käytetä torjunta-aineita. Rakensimme yhden kukkapenkin, jota edelsi muutaman mehikasvin kannon hakkaaminen, ei ollut helppo homma, kun kuivunut runko oli kuin sitkeää paperia. Eläimiä olen hoitanut joka päivä, vasikoille juotetaan pullosta maitoa, aaseille annetaan rouhetta ja kannetaan vettä sekä harjataan ja putsataan kaviot. Lisäksi lääkitsimme lampaat auringonpolttamia suojaavalla aineella, suihkutimme aaseihin loisia torjuvaa ainetta, rakensimme sähköaidan ja puhdistimme kaksi lammikkoa kasveista. Lammikot näyttävät siltä ettei niissä mikään elä, mutta ajoittain näkyy metrin mittaisia ankeriaita.

Lampaiden lääkintää

Lampaiden lääkintää

Päivät ovat kuluneet nopeasti töissä ja iltapäivän kuumimpana aikana lukiessa sisällä vähän viileämmässä. Päivisin lämpötila on ollut +27 ja kosteus saa sen tuntumaan vieläkin kuumemmalta. Aurinko paistaa aamuvarhaisesta iltayhdeksään. Iltaisin olen ihaillut eteiläisen tähtitaivaan tähdistöä, joka näyttää aivan erilaiselta kuin pohjoinen, tähdet näyttävät kirkkaammilta. Vapaapäivinä olen käynyt kävelemässä läheisellä vesiputouksella, joka on keskellä luonnontilaista metsikköä. Putous on 20 metriä korkea ja lapset hyppivät kalliolta pieneen, mutta syvään altaaseen.

Piroa Falls

Piroa Falls

Ruoka täällä on hyvin lähellä suomalaista, yhtenä päivänä oli lounaaksi perunasalaattia. Lounaat ja päivälliset koostuvat pääasiassa oman puutarhan salaateista, mustista perunoista, jauhelihasta ja kanasta, maissista, paahtoleivästä ja todella herkullisista jälkiruuista. Erityisesti raparperihillopaistos kreikkalaisella jugurtilla oli todella maukasta.

Mustia pottuja lounaaksi

Mustia pottuja lounaaksi

Parempaa ensimmäistä viikkoa ei olisi voinut toivoakaan. Karen on ollut todella mukava ja laittanut hyvää ruokaa ja kertonut paljon uudesta-Seelannista sekä kaikista muista maista joissa on vieraillut tai ollut töissä. Ei taida semmosta paikkaa olla, jossa hän ei olisi käynyt,. Matka jatkuu tästä kohti pohjoisen puutarhatiloja!

Beaty

Beaty

Hiekkatiestä varoitus

Hiekkatiestä varoitus

IMG_1139_1 IMG_1146 IMG_1149

Lehmä vaara

Lehmä vaara

 

5 vastausta artikkeliin ”Viikko aasitilalla Maungaturotossa

  1. Moikka! Kuulostaapa kivalta. Hienoa että kaikki sujunut hyvin ja Toivottavasti matkasi saa mukavaa jatkoa. Hienoja kuvia muuten…. Noista mustista perunoista olen kyllä joskus kuullut. Mutta täytyy kyllä todeta, että näyttää hmm…sanoisinko….ja sanonkin….Ei niin herkullisilla! Maistuuko ne perunalta?

  2. Kyllä ne ihan perunalta maistu. Täällä on lisäks nakkeja missä on punaset kuoret, jotka näytti aivan muovilta, mutta ihan ne oli kokonaan syötäviä. Lapset syö mieluummin punasia…en kehannu kuvia ottaa, kun oli vieraita syömässä.

  3. Kiitos todella hyvistä kuvista ja mielenkiintoisista tarinoista. Ihanaa jatkaa täällä lumisessa Suomessa tätä nojatuolimatkailua. innolla seuraavaa päivitystäsi odotellaan.

  4. Tsemppiä, ei kaikista isäntäperheen kommenteista kannata ottaa itseensä. Kun tekee työnsä niin hyvin kuin pystyy, niin sen on riitettävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *